Omtale; Mummitrollet og den usynlige gjesten av Cecilia Davidsson, Filippa Widlund og Tove Jansson

I fjor var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av bildeboka Mummitrollet og den usynlige gjesten av Cecilia Davidsson, Filippa Widlund og Tove Jansson. Nå har jeg lest den og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Hva skal til for at et barn blir synlig? Viktig tema behandlet på nydelig vis. En mørk høstkveld banker det på Mummitrollets dør. I regnet utenfor står en svært merkelig gjest - et usynlig barn. Hun har blitt skremt av den som skulle ta vare på henne. Hvordan gjør man et barn synlig? Det funderer alle i Mummi- familien på denne høsten. De prøver med vennlighet, ny kjole og medisiner. De forteller historier, og de venter. Og hva som skal til, får du vite i denne fortellingen! Historien er basert på novellen Berättelsen om det osynliga barnet og er en del av Bonnier Carlsens satsning på å utvikle nye bøker for neste generasjon Mummi-elskere. Titlene vil forholde seg til Tove Janssons klassiske historier og formidle magien, visdommen, kjærligheten, lyset og mørket i Mummi-verden.

Mine tanker om boka
Siden Mummitrollet tross alt er Mummitrollet, tror jeg det er vanskelig å IKKE bli sjarmert av boka, spesielt hvis en har vokst opp med karakterene fra Mummidalen. Boka omhandler viktige tema, samt har noen utrolig nydelige illustrasjoner. Så Mummitrollet og den usynlige gjesten kan definitivt anbefales for folk i alle aldre, enten det er barn eller voksne.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge