Omtale; Norra Latin (Stockholmsserien #1) by Sara Bergmark Elfgren

For lenge siden fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av romanen Norra Latin (Stockholmsserien #1) by Sara Bergmark Elfgren fra forlaget. Nå har jeg lest den og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Tamar drømmer om å bli skuespiller. Clea er oppvokst på teater og filminnspillinger. En regnvåt augustdag begynner de på dramalinjen på Norra Latin i Stockholm
De går i samme klasse, men lever ulike liv. Tamar har reist fra familie og venner og flyttet til en ny by. Clea har bodd i Stockholm i hele sitt liv og har en selvfølgelig posisjon på skolen.

Men den ærverdige skolebygningen rommer mange hemmeligheter. En tragedie som skal ha inntruffet i aulaen da skolen var en ren gutteskole har blitt til en vandrehistorie. Hva er sannhet og hva er myter? Og hva gjemmer seg i skyggene på Norra Latin?

Norra Latin byr på mystikk, intens spenning, store drømmer og komplekse karakterer.

Boka ble nominert til Nordisk råds pris for barne- og ungdomslitteraturpris og ble utnevnt til en av årets beste bøker i Sverige.

Dette er Sara Bergmark Elfgrens første roman etter verdenssuksessen Engelsforstrilogien (Sirkelen, Ild og Nøkkelen).

Mine tanker om boka
Norra Latin er en pageturner som er velskrevet og med interessante karakterer. En ekstra bonus er at Tamar er skeiv. Selv om jeg definitivt likte boka, var det noen små elementer med forbedringspotensiale. Blant annet er den veldig "baktung" med mye informasjon på slutten. I tillegg følte jeg den var temmelig "light weight" når det gjaldt fantasy og/eller skumle elementer. Til og med urban fantasy har mer fantasy-preg enn denne. Boka har sine mørke og dystre elementer, signaliserer coveret at boka er mer skummel enn den er.

Men som sagt, jeg likte boka, med sine småfeil og mangler.

Comments

  1. Fin omtale, kjekt å bil minnet på boken. Midt på sommeren i 2019 leste jeg den (det var sikkert da vi fikk boken) Jeg likte den godt, ser at jeg kalte den fantasy light, men god underholdning var det. Lurer på om bok 2 i denne serien har kommet ut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husker ikke helt når vi fikk den, men det er i hvert fall en god stund siden. Hadde vært kjekt å lese bok nummer to. :-)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge