Omtale; Trikset av Emanuel Bergmann

For noen år siden var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av romanen Trikset av Emanuel Bergmann fra forlaget. Jeg har nå lest den og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Trikset er en hjertevarm roman om en liten gutt som tror alt er mulig, en gammel mann som ikke tror på noe.

Tidlig på 1900-tallet vokste den unge jødiske gutten Moshe Goldenhirsch opp i en leiegård i Praha. Da Moshe er i tenårene, slutter han seg til et omreisende sirkus, blir tryllekunstner og får ære og berømmelse som Den store Zabbatini rett før krigen i Europa bryter ut. Når det blir oppdaget at Zabbatini er jøde, er den slitte kofferten med tryllesakene hans eneste håp om å overleve når han sendes til konsentrasjonsleir.

Los Angeles, 2007: Foreldrene til Max skal skilles. Det eneste Max ønsker seg, er at familien skal holde sammen. Da han oppdager et opptak med Den store Zabbatini der han nevner et triks som garanterer evig kjærlighet, oppsøker Max den gamle mannen og ber ham utføre trikset på foreldrene.

Den store Zabbatini vet at det ikke finnes noe slikt triks, men lar seg overtale til å utføre sitt magiske triks en siste gang. Da oppdager han en forbindelse mellom sin fortid og Max' fremtid, og innser at magi faktisk finnes - hvis man tror på den - og at noen ganger kan mirakler skje.

Mine tanker om boka
Trikset er en bok som er full av håp og hjertevarme, selv om den tidvis er noe trist lesing på grunn av antisemittismen Holdenhirsch opplever. Det er kanskje verdens mest fancy historie, men den er verdt å lese allikevel.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge