Omtale; Djevelen i den hvite byen; mord, magi og mani på verdensutstillingen som forandret USA av Erik Larson

For et par år siden var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av boka Djevelen i den hvite byen av Erik Larson fra forlaget. Jeg har til slutt somlet meg til å lese boka og i dag kommer omtalen av den.

Beskrivelse fra forlaget
Djevelen i den hvite byen er en skrekkelig og altoppslukende true crime om USAs første kjente seriemorder! Boken har ligget i over 350 uker på NY Times bestselgerliste, og det blir film i 2017 med Martin Scorsese i registolen og Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Året er 1893. Chicago har fått æren av å arrangere den prestisjefylte verdensutstillingen. Ambisjonen er å overgå Paris, som fire år tidligere slo verden med undring og begeistring, ikke minst takket være Gustave Eiffels tårn. En gruppe unge, ambisiøse arkitekter og ingeniører klarer å bygge "den hvite byen" på rekordtid, og 28 millioner besøkende får smake CornFlakes, kjøpe glidelås, se levende film og kjøre pariserhjul for første gang. Mange av de besøkende er unge kvinner som søker lykken i storbyen, og flere av dem tar inn på "World's Fair Hotel". Det blir det siste de gjør. For i skyggen av verdensutstillingen har hotelleieren, den sjarmerende og utspekulerte legen H.H. Holmes, innredet lydtette rom, gasskamre og kremasjonsovner som gjør det mulig for ham å torturere, henrette og skjule mer enn 200 ofre. Djevelen i den hvite byen er den altoppslukende fortellingen om det nesten umulige prosjektet med å stable en verdensutstilling på beina, men også den neglebitende beretningen om jakten på USAs første massemorder.

Mine tanker om boka
Djevelen i den hvite byen var en interessant bok, spesielt hvis en er interessert i massemordere og arkitektur. Det som er litt ulempa med denne boka er at det tidvis virker som to bøker presset sammen til én. Hadde forfatteren konsentrert seg mer om ett av temaene, hadde det hjulpet på.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge