Omtale; Hjerteknuser av Geir Tangen

Siden jeg allerede hadde lest krimromanen Maestro av Geir Tangen, endte jeg opp med å kjøpe Hjerteknuser under Mammutsalget. Nå har jeg lest boka og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Ny sylskarp kriminalroman fra skaperen av den internasjonale suksessen Maestro
Journalisten Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll har akkurat begynt å komme seg etter saken med seriemorderen som kalte seg selv Maestro, idet en ny kriminalsak ryster dem begge. I et av Haugesunds finere villastrøk blir en ung jente funnet drept etter en fest. Nærmere undersøkelser avdekker et mye tyngre ungdomsmiljø enn noen hadde kunnet forestille seg, en dødelig cocktail av høyreekstremisme, eksperimentell sex og narkotika. Og midt i dette: Viljars egen 17 år gamle sønn. For en usikker ungdom er avstanden mellom himmel og helvete farlig kort, og hvert nye skritt et potensielt feilsteg.

Mine tanker om boka
Jeg hadde litt blandede følelser til Hjerteknuser da jeg leste den. Noe av det positive med boka er at den tar opp blant annet høyreekstremisme, (sove)voldtekter og hevnporno, samt at handlinga foregår i Haugesund og ikke Oslo (sorry folkens, men Oslo er ikke hele Norge). Det som irriterte meg litt var at den tidvis var bittelitt overdreven og forutsigbar, samt at jeg tror forfatteren kanskje kunne lest seg opp litt i hvordan skrive og beskrive kvinnelige karakterer (sjekk gjerne ut denne artikkelen).

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge