Omtale; Død pels av Svein. F. Hestvaag

Jeg kan ikke forsømme den lokale krimmen siden jeg tross alt omtaler en god del krimromaner denne måneden. For et par uker siden fikk jeg tak i boka Død pels av Svein F. Hestvaag og jeg leste den fort ut. I dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Da eks-detektiv Rudolf Odden sier ja til å finne synderne bak hærverket hos minkbonden Leidulf Reveskaret, aner han ikke hva han har i vente.
Lokalpolitikere i Flinten blir rundjult og nedkjørt, en ung miljøaktivist forsvinner og en dyster tatoveringssjappe spøker i bakgrunnen. Rudolf, som helst bare vil skrive roman og være sammen med de to barnebarna sine, befinner seg plutselig i livsfare og skjønner at mysteriet Død pels handler om mye mer enn mink. Sammen med bandkompis Mikke og en langbeint, sexy avisredaktør satser han alt for å avdekke sannheten.

Svein F Hestvaag (f. 1957) er forfatter, kommunikatør, låtskriver i bandet Detektimen, stolt morfar og pensjonert bordhockeyspiller. Død pels er hans sjuende roman i serien om Rudolf Odden, detektiven som minner mistenkelig om forfatteren selv.

Mine tanker om boka
Som med de andre bøkene i Død-serien, er det en stor potensiell mulighet for ordspill, humor og smått filosofiske øyeblikk, enten det er bønder eller om katter har sjel. Død-serien viser i tillegg at detektiv-helter kan være bestefedre med skjegg, og ikke bare noen unge jyplinger. Så hvis en er på jakt etter jærkrim med humor, kan boka godt anbefales.

Comments

Popular posts from this blog

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge