Omtale; Under udalatrærne av Chinelo Okparanta

I forbindelse med både Historical Fiction Reading Challenge og Diversity Reading Challenge, endte jeg opp med å lese Under udalatrærne av Chinelo Okparanta og i dag kommer omtalen av romanen.

Beskrivelse fra forlaget
Vinner av Lambda Literary Award for Lesbian Fiction
En New York Times Book Review Editors' Choice
En av NPRs «Best Books of 2015»

Den nigerianske borgerkrigen, også kjent som Biafrakrigen, danner bakteppet for denne oppvekstskildringen og får direkte konsekvenser for skjebnen til hovedpersonen, Ijeoma, idet faren hennes blir drept. Ijeomas mor sørger slik over tapet at hun sender datteren bort til slektninger. Der møter hun den unge Amina, som hun forelsker seg i. Men den forbudte kjærligheten mellom de to jentene blir oppdaget og herfra leder en rekke rystende begivenheter frem til Ijeomas beslutning om å gifte seg med barndomskameraten Chibundu. De to lever et ulykkelig liv sammen og etter hvert blir det tydeligere og tydeligere for Ijeoma hvilke valg hun må ta.

Under udalatrærne er en fortelling om en ung jente som blir forsøkt tvunget inn i konformitet og et tradisjonelt familiemønster, men som likevel ender med å ta sine egne valg - koste hva det koste vil. Dette er en historie om håp og annerledeshet, om tro og om hvordan tilfeldigheter kan lede til det beste i livet.

Mine tanker om boka
Boka er velskrevet, både år det gjelder karakterer, plottet, beskrivelser og hele pakken. I tillegg gir romanen en stemme til afrikanske skeive og utfordringene de har.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge