Omtale; Stalpi av Stefan Spjut

Jeg har tidligere lest Stallo av Stefan Spjut og for et par måneder siden var jeg heldig nok til at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av oppfølgeren Stalpi fra forlaget. I dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
"Skutersporet var en strek over myras hvite ark, og der nede løp ulven. Som en grå spøkelseshund trådte den frem og tilbake i snødrevet som ble pisket opp av rotorbladene".
To menn fanger en ulv i en svensk skog og kjører den sørover i natten.
Ti år er gått siden Susso Myrén la ut på en ufrivillig og farlig jakt. En jakt som ledet til at barnerøveren Lennart Brösth og trollsekten hans ble oppløst, og Brösth sperret inne.
Nå bor Susso i et hus dypt inne i skogen, med et gammelt ekorn som eneste selskap. Når Brösth rømmer fra psykiatrisk sykehus, kan selv ikke trolljegere føle seg trygge.
Stalpi - det samiske ordet for ulv - er den etterlengtede oppfølgeren til Stefan Spjuts uhyggelige spenningsroman "Stallo". Vi tas med til Myrén-slekten og til et norrland der troll, vetter, nisser og skrømt er mer enn gammel folketro. Dette er et sted der troll forvandler seg til dyr - bjørn, gaupe , mus - og ulv: vesener som kryper inn i sinnet på deg og tar over.
Hvis man tror på troll, da er man bare rar. Men hvis man vet at de finnes, da er man forbannet.

Mine tanker om boka
Denne boka var kanskje ikke like uhyggelig som Stallo, men den var allikevel definitivt underholdene, spesielt hvis en har lyst til å vite hva som skjedde med Susso etter slutten av den første boka.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge