Omtale; En modig datter av Renita D'Silva

I begynnelsen av året var jeg heldig nok at jeg mottok et leseeksemplar av den historiske romanen En modig datter av Renita D'Silva. Nå har jeg lest den og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
1929: Når et lidenskapelig - og upassende - kjærlighetsforhold blir avslørt, velger Lucy fornuftsekteskap i stedet for et liv i skam. Sammen med James, ektemann og eier av en kaffeplantasje, legger hun ut på den lange reisen til sitt nye hjem i India.

Når Lucy treffer på Gowri, en ung kvinne som vokter et tempel, vekkes nysgjerrigheten. Hun ønsker å finne ut mer om henne, og årsaken til at hun må leve i isolasjon, langt borte fra familien.

Nåtid: Med en karriere i fritt fall og et forhold som er i ferd med å feile, flykter Kavya fra den sydende storbyen Mumbai og drar til hjembyen. Her får hun høre om et gammelt tempel som er blitt funnet i en landsby i nærheten, og som inneholder brev som skildrer en tragisk historie - skrevet av en ung kvinne ved navn Gowri.

Etter hvert nøstes historien om Gowri og Lucy opp, og Kavya begynner å forstå de fryktelige ofrene som ble gjort, og hvilken avgjørelse de to kvinnene tok som forandret livet deres for alltid.

Mine tanker om boka
En modig datter er en interessant og tankevekkende roman med et noe eksotisk bakteppe. Forfatteren klarer fint det å nøste sammen de forskjellige historiene, som i enkelte tilfeller har noen fellesnevnere. Personlig hadde jeg sansen for boka og den kan anbefales.

Comments

Popular posts from this blog

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana