Omtale; Der fem veier møtes av Mario Vargas Llosa

For en stund siden leste jeg romanen Der fem veier møtes av Mario Vargas Llosa, noe som gjorde at jeg til slutt kunne krysse av Peru i forbindelse med Land i verden-prosjektet mitt. I dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Nobelprisvinner i litteratur, Mario Vargas Llosa, balanserer knivskarp samfunnskritikk med et erotisk tilsnitt slik få andre kan. Der fem veier møtes er en mørk, sensuell politisk roman som utspiller seg i området Sinco Esquinas i Lima på 90-tallet, den gang Peru ble styrt av den kontroversielle presidenten Alberto Fujimori. Sentralt i boken står Ronaldo Garro, ansvarlig redaktør for sladremagasinet Destapes. Sensasjonsjournalistikk og karakterdrap er ikke bare hans levebrød, men også et mektig middel som han bruker for alt det er verdt. Og han har nok av stoff å skrive om. For innbyggerne i Lima bruker erotiske eventyr som en måte å unnslippe den dystre hverdagen på, med fare for uforvarende å havne på forsiden av sladderpressen. Men når Garro trykker noen svært delikate bilder av en mektig gruveeier, blir situasjonen plutselig farlig.

Mario Vargas Llosa er kjent for en særegen evne til å balansere knivskarp samfunnskritikk med et erotisk tilsnitt. I 2010 mottok han Nobelprisen i litteratur for sin «kartlegging av maktens strukturer og knivskarpe bilder av individets motstand, opprør og nederlag», og Der fem veier møtes trer elegant inn i rekken av hans samfunnskritiske verker.

Mine tanker om boka
En kan lett se samfunnskritikken i Der fem veier møtes og den er skrevet på en bra måte som var engasjerende. Boka er også tidvis humoristisk og jeg hadde på generelt basis sans for denne boka.

Comments

Popular posts from this blog

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana