Omtale; Ljå av Neal Shusterman

I fjor var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av den dystopiske romanen Ljå av Neal Shusterman fra forlaget. Nå har jeg lest den og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
For Ljåene gjelder kun en regel: Du skal slå i hjel. I en perfekt fremtid der alle sykdommer er utryddet, er ljåene myndighetenes eneste mulighet til å holde befolkningen nede. Når Citra og Rowan ufrivillig ender opp som lærlinger hos Faraday, vet de at de ikke har noe annet valg enn å lære seg drapskunsten. Men det grusomme ansvaret - å velge ut ofrene - er bare begynnelsen. Ljåenes krets er i ferd med å rakne, og korrupsjonen herjer i alle ledd. Citra og Rowan må holde sammen for å bekjempe utviklingen - samtidig som de vet at bare en av dem vil overleve læretiden. En av dem må drepe den andre ...

«En klar arvtaker til Hunger Games.» Maggie Stiefvater

Neal Shusterman (født 1962) har ligget flere ganger på New York Times' bestselgerliste og har skrevet over tretti prisvinnende bøker for barn, ungdom og voksne. Sankingens tid føk rett opp på pallplass og vant også den høythengende Printz-medaljen. Når Neal ikke reiser verden rundt, bor han i Sør-California.

Mine tanker om boka
Ljå er en oppslukende bok som jeg brukte kort tid på å lese fordi den var såpass spennende. Den har nok av action til å gjøre den fengende, karakterene er tredimensjonale og plottet har dybde. Ljå kan definitivt anbefales og nå gleder jeg meg til å lese flere bøker i denne serien.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2021 Diversity Reading Challenge

Omtale; Djeveldansen av Tore Aurstad og Carina Westberg

Review; A Christmas Carol by Philip Gooden and Charles Dickens