Omtale; Spindelvevet av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen

For en liten stund siden fikk jeg tilsendt et digitalt leseeksemplar av krimromanen Spindelvevet av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen. Jeg leste gjennom den kort tid etter og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Skjønnheten Camilla Tungenes vokser opp i den vesle bygda Randaberg og blir oppdaget internasjonalt allerede som sekstenåring. Hun pryder forsidene av de prestisjefylte motemagasinene over hele verden i mange år. I voksen alder vender hun tilbake til hjembygda med sin nydelige tenåringsdatter. Hun er ikke klar over at et menneskelig udyr har ventet lenge i kulissene på en sjanse til en grusom hevn. En dag skjer det noe særdeles urovekkende i bygda og førstekriminalbetjent Bjørn Berner og hans betrodde medarbeidere kobles inn. Imidlertid viser det seg at saken blir mye mer omfattende enn Berner hadde forventet, og han blir direkte personlig involvert på verst tenkelige måte.

Mine tanker om boka
Spindelvevet var en helt grei start på en ny krim-serie med Randaberg som setting. Plottet er interessant nok, uten for mye blod og gørr og språket er temmelig enkelt (kanskje nesten for enkelt for noen), som gjør at boka er relativt lettlest. Boka kan i hvert fall være en grei begynnelse for de som ikke er vant med å lese så mye krim.

Det er en liten ting jeg har lyst til å pirke bitte litt opp i og det er at enkelte av karakterene virket veldig enkle og "cookie cutter"-aktige, som gjorde at de fremsto mer som karikaturer enn karakterer med dybde. 

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge