Omtale; Strikk din egen julegenser - 24 flotte plagg til høytiden av Siv Dyvik og Østre Aker Husflidlag

(Inneholder affiliate linker.)

For en liten stund siden fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av strikkeboka Strikk din egen julegenser: 24 flotte plagg til høytiden av Siv Dyvik og Østre Aker Husflidlag fra forlaget og nå kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
I "Strikk din egen julegenser" har den erfarne strikkedesigneren Siv Dyvik utarbeidet mønstre til 24 flotte juleplagg, i samarbeid med Østre Aker Husflidslag. 
Glorete og høytidsdekorerte ullgensere har lenge vært et humoristisk innslag i britiske og amerikanske juletradisjoner. Hvem husker ikke Mr. Darcys ikoniske julegenser med reinsdyret Rudolf fra filmen"Bridget Jones dagbok" fra 2001. Disse morsomme høytidsplaggene har også nådd Norge, og vi ser dem både til hverdags og fest når desember banker på døren. Den som vil skaffe seg en julegenser finner lett masseproduserte og «engelskspråklige» plagg, men hvor er genserne som forteller de norske historiene? Tiden er inne for å fornorske tradisjonen. Og for å gjøre det selv. Her får du den første norske julegenserstrikkeboken! Strikkemønstrene strekker seg fra de stemningsskapende og kjente norske julemotivene til det mer «outrerte» og tøysete. Her finner du oppskrifter i ulike vanskelighetsgrader og plagg som passer for både mann og kvinne, for liten og stor - til og med for hunden. Boken er gjennomillustrert med stemningsfulle fotografier av Sara Johannessen. Visste du forresten at den tredje fredagen i desember er den offisielle julegenserdagen?

Mine tanker om boka
Jeg vil tro boka vil passe for flere av de som liker både strikking og jul. Det er et greit utvalg av gensere både til kvinner, menn og barn (i tillegg til en hundegenser), samt noe tilbehør. En av favorittene mine var Pepperkakegenseren, men det var mange andre tøffe gensere også.

Comments

 1. Skulle gjerne hatt en sånn genser :)

  God jul!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det hadde ikke vært feil. :-)

   God jul til deg også.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge