Omtale: Andre guder av Jørgen Brekke

I fjor var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av kortromanen Andre guder av Jørgen Brekke fra forlaget. Nå har jeg lest boka og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Jonny aner ikke hva som traff ham. Linda må ha trollbundet ham fullstendig. Hvorfor skulle han ellers ha blitt med henne på møtene i en vekkelsesmenighet styrt av den karismatiske predikanten Peter Isaksen? Jonny sluker Isaksens budskap, og Linda flytter snart inn hos ham. Sakte begynner tvilen å gnage i ham. Har Linda noe gående med Isaksen? Sjalusien vokser i Jonny, mens Linda stadig er ute i hemmelige ærender. Relasjonen går inn i en ond sirkel, og utgangen kan aldri bli god. Andre guder er en veldreid spenningsroman som på overraskende vis forteller om grådighet, sjalusi og hevnlyst. Dekalogen er en serie bøker inspirert av De ti bud. Andre guder spiller på det første budet: Du skal ikke ha andre guder enn meg.

Mine tanker om boka
Det er en tankevekkende spennings-kortroman om hvor lett påvirkelige folk kan være i enkelte tilfeller. Samtidig var det et interessant persongalleri, i tillegg til at historien hadde en del vendinger som gjorde det spennende. Slutten var definitivt uventet for min del.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge