Omtale; Det sommeren skjulte av Nikola Scott

I 2019 var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av den historiske romanen Det sommeren skjulte av Nikola Scott fra forlaget. Jeg har til slutt somlet meg til å lese den og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Andre verdenskrig bryter ut. En kvinne sitter på hemmeligheter som er farlige for henne selv. August 1939. Ved idylliske Summerhill i Cornwall er sommeren på hell, og det brygger opp til krig. Foreldreløse Maddy får besøk av søsteren sin Georgina, som hun forguder. Georgina har også med seg en ny kjæreste, Victor. Maddy får en fornemmelse av at Victor ikke er den han gir seg ut for å være. Men hun har ingen anelse om hvilken fare som har kommet inn i livet deres. Nåtiden. Chloe er gravid, og selv om dette skulle være en periode preget av glede, er hun engstelig for hva fremtiden bringer. Tilfeldighetene bringer henne til Summerhill, og der besnæres hun av mysteriet hun hører om. Hva skjedde her før krigen? Fortiden melder seg for henne på en måte hun ikke hadde forutsett. Og det hun finner, kan endre absolutt alt.

Mine tanker om boka
Det er en tidvis hjerteskjærende roman, som viser hvordan situasjonen kan være for enkelte i forhold med følelsesmessig og/eller psykologisk mishandling kan være og hvor hjelpesløs vedkommende kan føle seg. Samtidig er boka full av håp. Det er i hvert fall en bok som bør leses.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge