Omtale; Stoner av John Williams

For en stund tilbake endte jeg opp med å lese Stoner av John Williams etter å ha hørt så mye om den rundt forbi. I dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
William Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Etter som årene går, møter Stoner motgang på motgang: Hans ekteskap inn i en respektabel familie fremmedgjør ham fra foreldrene, hans karriere bremses, hans kone og datter vender seg vekk fra ham og en skjellsettende forelskelse blir satt under press fra trusselen om skandale. Hans liv er stille, og etter hans død er det få som husker ham. Likevel, med oppriktighet, medfølelse og en intens kraft avdekker denne romanen universelle verdier. Stoner forteller om de konflikter, tap og seire som mennesker gjennomlever selv om de ikke noteres i historiebøkene og tar tilbake betydningen av hvert enkelt menneskes liv. Denne dypt rørende, lysende romanen er en stille, men perfekt leseropplevelse.

Mine tanker om boka
Stoner er en stillferdig bok som viser at selv "vanlige" mennesker kan ha et interessant liv. Det er en tidvis sår og melankolsk bok, med et fantastisk bra språk. Stoner er i hvert fall en bok som bør leses og det er nesten litt forbausende at den har vært "glemt" i så mange år før den fikk den berømmelsen den fortjener.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2021 Diversity Reading Challenge

Announcing the Autumn Reading Challenge 2020

Review; A Christmas Carol by Philip Gooden and Charles Dickens