Omtale; Svarthuset av Peter May

Med både Cloak and Dagger Mystery Challenge, Library Love Challenge og Literary Voyage Around The World Reading Challenge (Skottland), endte jeg opp med å lese Svarthuset av Peter May. Nå kommer omtalen av denne krimromanen.

Beskrivelse fra forlaget
Et bestialsk mord på Isle of Lewis ligner et annet mord begått på fastlandet noen måneder tidligere, og etterforsker Fin Macleod blir sendt fra Edinburgh for å bistå i saken. Fin er selv oppvokst på denne øya i Ytre Hebridene, og mordutredningen blir samtidig en reise tilbake til hans egen vanskelige oppvekst. 

Fin møter personer og steder som han tidligere har flyktet fra. Det vakre, men ødslige landskapet fører ham tilbake i tiden. Klippeøya An Sgeir, fuglefjellet ute i Atlanterhavet der øyas unggutter har sin manndomsprøve på den årlige gugajakten, bærer en hemmelighet som Fin helst ikke vil vite om. Jo nærmere saken kommer en oppklaring, jo nærmere kommer han selv en farlig konfrontasjon med fortiden. 
Svarthuset er første bok i Peter Mays Lewis-trilogi om etterforsker Fin Macleod.


Mine tanker om romanen
Personlig syntes jeg romanen var utrolig spennende, såpass spennende at jeg nærmest slukte den, delvis på grunn av beskrivelsene (både karakterer og omgivelser).

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge