Omtale; Såpass må du tåle - sex, krenkelser og offentlig debatt av Heidi Helene Sveen

I forbindelse med Platypire Diversity Challenge, endte jeg opp med å lese Såpass må du tåle - sex, krenkelser og offentlig debatt av Heidi Helene Sveen og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Altfor få tør å uttale seg offentlig om temaer som kjønn og overgrep. Altfor få anmelder overgrep. Hvorfor er det slik? 

Heidi Helene Sveen har gransket hvordan kvinner blir møtt når de forteller om seksuelle krenkelser, enten det er i rettsalen, i avisene eller på Facebook. Ofte møter de beskyldninger eller bagatellisering: Overgrepene kunne de selv ha avverget, sjikanen burde de ha ledd av. Kort sagt: Såpass må du tåle. 


Hva gjør det med oss når vi blir vitne til en så hard retorikk? Hva gjør det med overgrepsofrenes syn på seg selv? Og bidrar mediene til å løfte fram ofrenes stemmer, eller skremmer de befolkningen fra å delta i debatten?


Mine tanker om boka
"Såpass må du tåle" er en sånn bok som kan gjøre en temmelig frustrert, samtidig som den poengterer at det fremdeles er en lang vei å gå på enkelte områder når det gjelder likestilling i Norge. Selv om boka ble utgitt i 2016, er den allikevel aktuell, kanskje enda mer aktuell en før, med tanke på #metoo-kampanjen, samt alt rabalderet rundt en viss historieprofessor ved Universitetet i Stavanger.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge