Omtale; Boken - en hyllest av Burkhard Spinnen

Siden det er nokså opplagt at jeg elsker bøker, motstod jeg ikke fristelsen å låne Boken - en hyllest av Burkhard Spinnen på biblioteket for et par måneder siden. I dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
En kjærlighetserklæring til papirboken - mens e-boken vinner terreng

Nærmere seks hundre år etter at Gutenberg oppfant boktrykkerkunsten spår mange at papirboken snart vil dø. Hvordan blir lesekulturen vår da? Burkhard Spinnen elsker papirboken, men ser også at e-boken kan ha mange fordeler. I stedet for å argumentere mot e-boken forklarer han hvorfor han er så glad i papirboken, hvordan den preger livet og lesehverdagen hans. Eksemplene er mange, og vi kjenner oss godt igjen i Spinnens humoristiske fortellinger om bøkenes fortreffeligheter og leserens tidvis obskure forhold til papirbøkene. Bøker kommer til oss på mange vis. Noen kjøper vi; andre er gaver, lån, suvenirer eller tyvgods. Bøker kan være nye eller gamle; noen er vakre, andre er stygge, fulle av kommentarer eller ødelagte. Noen er kjedelige, andre er spennende. Og bruksområdene er mange: underholdning, arbeid og skole. Gjennom mer enn 40 korttekster hyller Burkhard Spinnen papirboken og forsøker å vise alt han vil miste hvis den skulle bli borte.

Mine tanker om boka
Selv satt jeg og småflirte mens jeg leste denne boka, rett og slett fordi det var en del lett gjenkjennelige situasjoner og tanker. Hvis en elsker bøker, bør en lese denne.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge