Omtale; Der krepsene synger av Delia Owens

Etter å ha hørt så mye snakk om romanen Der krepsene synger av Delia Owens, endte jeg opp med å kjøpe den for en stund tilbake. Nå har jeg lest den og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Hvor lenge kan hun beskytte hjertet sitt?

Ryktene om «Marsklandsjenta» har hjemsøkt Barkley Cove, en stille småby på kysten av North Carolina. Så da kjekke Chase Andrews blir funnet død høsten 1969, retter lokalbefolkningen øyeblikkelig mistanken mot Kya Clark, den forlatte jenta som bor alene i villmarken.

Men Kya er ikke slik de tror. Hun er følsom og intelligent, og har overlevd i årevis alene ute i marsklandskapet hun har gjort til sitt hjem. Der har hun funnet vennskap hos måkene og lært om livet av sandens bevegelser. Men det kommer en tid da Kya lengter etter å elske og bli elsket. Da to gutter fra byen blir fengslet av hennes ville skjønnhet, åpner Kya seg for et nytt kapittel i livet, helt til det utenkelige skjer.

Der krepsene synger er en ode til det naturlige liv, en hjerteskjærende oppvekstroman og en overraskende fortelling om et mulig drap. Owens minner oss om at vi alltid vil være formet av det barnet vi engang var, og at vi alle er offer for de vakre og voldsomme hemmelighetene naturen skjuler.

Mine tanker om boka
Det er en fengslende bok som er noe hjerteskjærende til tider. Samtidig ender en opp med å heie på Kya, og det viser seg at folk i byen definitivt har undervurdert henne "bare" fordi hun bor der hun bor. I tillegg hadde jeg sansen for hvordan naturen ble innlemmet i fortellingen.

Der krepsene synger er en bok som definitivt bør leses.

Comments

  1. Hjerteskjærende og fengslende, det må jo være bra. Så flott at du likte den, jeg syntes den var herlig å lese :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeg hadde definitivt sans for boka jeg også. :-)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge