Omtale; Kriseklar - din håndbok i prepping og hverdagsberedskap av Trygve Skanding og Jostein Saakvitne


I fjor fikk jeg tilsendt fagboka Kriseklar - din håndbok i prepping og hverdagsberedskap av Trygve Skanding og Jostein Saakvitne som leseeksemplar fra forlaget. Nå har jeg lest boka og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Høyaktuell bok om hvordan du forbereder deg på den neste krisen. Prepping er ikke en sær hobby for einstøinger som bygger bomberom, hamstrer våpen og venter på dommedag. Prepping er noe våre foreldre, og særlig våre besteforeldre, var gode på, de hadde alltid noe på lager av livsnødvendige varer. Det er de kloke, fornuftige forberedelsene alle bør gjøre for å være rustet til at en uventet krise kan komme. Og de siste månedene har vist oss at krisene vil komme. Dette er en lettlest og nyttig håndbok for alle hverdagspreppere, og for de mange som vil bli det: En som er forberedt og kan greie seg selv i krisesituasjoner, en som løser problemer. Og ikke minst en som slipper å stå i kø i dagligvarebutikken eller på apoteket når noe samfunnskritisk og uforutsett har skjedd. Boken er beregnet på norske forhold og norsk dagligliv, og går gjennom ulike krisescenarier. Den tar også opp beredskap i samfunnet som helhet, og hva som sviktet - og lyktes - under koronapandemien.

Mine tanker om boka
Boka ble lansert på et passende tidspunkt, midt under korona-epidemien. Den er full av informasjon om hvordan en lettest kan preppe for ulike situasjoner, samt råd fra myndigheter. Overraskende nok, eller ikke, inneholder listene i enkelte tilfeller gjenstander en gjerne har liggende i hus, enten det er batterier eller hermetisk mat.

Det er i hvert fall definitivt en nyttig bok.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge