Omtale; Barføtt over isen av Ingebjørg Berg Holm

For en liten stund siden fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av krimromanen Barføtt over isen av Ingebjørg Berg Holm fra forlaget. Nå har jeg fått lest boka, som sånn sett passer til Cloak and Dagger Mystery Challenge, samt Platypire Diversity Challenge (LGBT Pride Summer), og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Ny, historisk krimroman fra brakdebutant! I årets roman møter vi igjen Hurum-lensmannen Thomas Tinnvik. Året er 1875. Fra vinduet har Thomas utsikt til den praktfulle villaen som kalles «Palasset». Mens han tynget venter på et forsonende brev fra sin bror, søker han trøst i lyset fra tårnværelset, der hans tilårskomne venninne, Frøken Parelius, ligger syk, omgitt av sin store boksamling. Da Parelius dør, kommer det som en lettelse for de fleste. At en bok stjeles fra dødsværelset, ser Tinnvik mest som en forstyrrelse. For noe har skjedd som endrer alt for ham. Fortiden han til nå har klart å holde hemmelig, kommer til Holmsbu med en ung mann, og Tinnvik bestemmer seg for å handle. Han begynner å planlegge et mord. Om forfatteren: Ingebjørg Berg Holm (f. 1980) er utdannet interiørarkitekt og bor i Bergen med mann og to barn. Hun ble nominert til Rivertonprisen, og vant Maurits Hansen-prisen for sin kritikerroste debutroman Stjerner over, mørke under.

Mine tanker om boka
Barføtt over isen er en lettlest roman og godt skrevet. Selv leste jeg den ut i løpet av en kveld siden jeg fant den såpass fascinerende med alle karakterene i boka.

Comments

Popular posts from this blog

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge