Omtale; Der isen sprekker av Ulrika Lundgren Lindmark og Jennie Lundgren

Tidligere i år leste jeg krimromanen Der isen sprekker av Ulrika Lundgren Lindmark og Jennie Lundgren og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Bok 1 i Bottenviken-serien. En småby i nord. Et barn i stor fare. En taushetskultur som rår.
I det dramatiske landskapet rundt polarsirkelen, med øde veier og skog på alle kanter, får Irene Thorsdottir god tid til å bli kjent med sin nye partner Max Persson. Hun har nylig flyttet til Kalix fra Stockholm for å begynne som politi i operativ tjeneste. Norr- botten er enormt, og glissent nok til å være et perfekt sted for den som vil unndra seg loven. Den mannsdominerte kulturen på Kalix politistasjon er en utfordring, og Irene havner snart i konflikt med fordomsfulle kollegaer og overordnede. Snøen tiner, og dypt inne i skogen finner man en sykkel som viser seg å tilhøre en gutt som forsvant for en tid tilbake. Irene og Max er opptatt med å utrede saken idet en liten jente også forsvinner. For å oppklare sakene og finne i hvert fall ett av barna i live, må de få bukt med taushetskulturen som preger stedet.

Mine tanker om boka
Der isen sprekker er en fullt lesbar debutroman, og en roman som definitivt kan oppleves som både skremmende og gripende av enkelte. Flere av karakterene i boka er realistiske og har dybde, noe som gjør at boka blir mer virkelighetstro.

Der isen sprekker er i hvert fall en bok jeg trygt kan anbefale.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge