Omtale; Otto Ruge - hærføreren av Tom Kristiansen

I jakten på norsk faglitteratur, endte jeg opp med å låne Otto Ruge - hærføreren av Tom Kristiansen på biblioteket og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Det tyske angrepet 9. april 1940 skapte kaos i både den politiske og den militære ledelsen i Norge. Under et ampert møte med justisminister Terje Wold 10. april tok kommanderende general Kristian Laake til orde for forhandlinger med tyskerne. Dette ble oppfattet som defaitisme og førte til Laakes avskjed.

Dagen etter ble Otto Ruge utnevnt til ny sjef for landets militærmakt i krig. Stillingen stilte ekstreme krav til militært håndverk og diplomati, og framfor alt til synlig lederskap i et land i bunnløs krise - krav som Ruge oppfylte til gagns. Mot alle odds og tross sviktende bistand fra de allierte lyktes det å holde en overlegen fiende stangen i to måneder. Deretter dro kongen, kronprinsen og regjeringen i eksil, mens general Ruge - frivillig - gikk i krigsfangenskap. Dette er den første biografien over en av norgeshistoriens største helter.

Mine tanker om boka
Det er en bok hvor forfatteren har gjort grundig research og får frem de kompliserte faktorene og utfordringene som var på den tiden. Det er en bok som går i dybden og illustrerer bare en bitteliten del av andre verdenskrig.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge