Omtale; En seksti under alt om dødsfall, likhenting, forråtnelse og en begravelsesagents liv av Tor-Håkon Gabriel Håvardsen

For en liten stund siden lånte jeg boka En seksti under alt om dødsfall, likhenting, forråtnelse og en begravelsesagents liv av Tor-Håkon Gabriel Håvardsen på biblioteket. Jeg leste den rett etterpå og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Alle ender en dag en seksti under. Men hva skjer med den døde kroppen fra det øyeblikket vi dør til vi faktisk ligger i graven? Og hvordan er livet når du jobber med døden som yrke?

Det høres kanskje deprimerende og forstyrrende ut å skulle lese om det. Men det er det ikke, tvert imot. Livet i begravelsesbyrået er ukonvensjonelt og til tider makabert, men døden er også livsviktig, og berører oss alle. Med sjarm, brutale detaljer, medmenneskelighet og fagkunnskap, gir Tor-Håkon Gabriel Håvardsen deg innblikk i gravferdsskikk og bisarre opplevelser, og svarene på spørsmål som: Hvilke tegn viser at man har blitt kvalt til døde? Hva skjer om du dør på ferie i syden? Hvordan ser et dødt menneske ut etter å ha ligget i havet? Hvordan steller man et dødt menneske, og hvordan i all verden rekonstruerer man et hode? Kan asken din skytes opp i verdensrommet? Har de som jobber med død som yrke noen hemmeligheter vi andre ikke vet om? Hva kan et lik fortelle oss? Hvilke hemmeligheter bærer det på? Og mange flere spørsmål du ikke ante at du hadde.

Du vil le. Gråte. Svelge hardt. Dette er ikke en bok for sarte sjeler ... Du er herved advart!

Mine tanker om boka
Selv om dette er en noe morbid bok, fikk jeg meg en god latter innimellom. Kanskje litt fordi jeg har en viss galgenhumor. Boka er definitivt ikke for sarte sjeler, men allikevel verdt lesinga siden den er noe filosofisk til tider.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2025 Diversity Reading Challenge