Omtale; Et uanselig støv av Paal Maage Elstad

For en liten stund siden var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av diktsamlinga Et uanselig støv av Paal Maage Elstad fra forlaget. Jeg leste den kort tid etterpå og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
«en årstid vi kastet klærne på oppfordringen fra asketrærne som felte blader i en brente jords taktikk for ikke å etterlate noe til vintertankene og søkte inn mot det innerste av hverandres kroppsvarme av yttertøy og undertøy og muskler og sener og slikket knoklene rene for ikke å overlate noe til depresjonen til de tomme hagene i januar i en meditativ tilstand i en ren hodeskalle ingen arkeologs pensel kan børste frem den varmen igjen»

Paal Maage Elstad (f. 1990) bor i Bergen. Han debuterte i 2015 med diktsamlingen Kun en liten del av universet, som ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris. I 2017 kom diktsamlingen Lysmøkk. Elstad ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend i 2018.

Mine tanker om boka
Det var mange bra skrevet og finurlige dikt i denne boka. De alle er fortrinnsvis relativt korte, noe som gjorde det enda mer spennende. Det er ofte en kunst å si masse med få ord, så jeg kan godt anbefale denne diktsamlinga.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge