Omtale; Mørkets testamente av John Hart

For en liten stund siden fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av romanen Mørkets testament av John Hart fra forlaget og siden den passet inn i Cloak and Dagger Mystery Challenge, kommer omtalen av boka i dag.

Beskrivelse fra forlaget
Med sin nye bok, en frittstående oppfølger til den prisbelønte bestselgeren Det siste barnet, befester John Hart sin posisjon som den litterære thrillerens mester. Mørkets testament er en hyllest til vennskap og en utforskning av den vonde arven etter slaveriet, brutal, spennende og velskrevet. Med denne boken, som i tid og sted spenner fra Afrika til Sørstatene før borgerkrigen og fra de harde 1930-årene til i dag, har Hart skrevet sitt mektigste og mørkeste verk.

Det er gått ti år siden de dramatiske begivenhetene som endret Johnny Merrimons liv og rystet hjembyen hans. Han lever nå et halvvilt liv alene i villmarken, på den store eiendommen han arvet. Han kjenner hver kulp, hver åsside og hver lysning, hvert tråkk gjennom sumpen. Hans eneste forbindelse til det normale livet er hans gamle venn Jack. De er ikke lenger gutter, men tilknytningen er der - det de delte og det de mistet. 


Men Jack ser og sanser farer i sumpen. Han aner mørke hensikter og en grusom vilje. Johnny vil ikke snakke om det, men det finnes ting han vet, ting han kan gjøre. En dårligere venn ville kanskje ha sett slike evner som en gave, men Jack har selv opplevd det som beveger seg i sumpen, kulden og den ubeskrivelige angsten.


Mine tanker om boka
Mørkets testament var en fengslende roman jeg slet med å legge i fra meg og persongalleriet har noen interessante karakterer. Det hadde kanskje hjulpet å lese første boka, men det får heller så være. Boka kan uansett anbefales.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge