Monday, 6 August 2018

Omtale; Det litterære apotek av Nina George

(Inneholder affiliate linker)

Med Literary Voyage Around the World Reading Challenge i bakhodet, endte jeg opp med å lese Det litterære apotek av tyske Nina George. I dag kommer omtalen av romanen.

Beskrivelse fra forlaget
Jean Perdu er en bokhandler av det helt spesielle slaget. Han vet nøyaktig hva slags bok som skal til for å kurere oss som lider av diverse sjelekvaler, og derfor kaller han bokbåten sin ved Seinen for Det litterære apotek.
Det er bare én person han ikke klarer å kurere: seg selv. Jean Perdu sørger fortsatt over sin tapte kjærlighet, den vakre Manon fra Provence, som forlot ham for 21 år siden. Hun etterlot seg bare et brev, et brev Perdu aldri har fått seg til å åpne. Ikke før nå, denne sommeren da alt kommer til å forandre seg. Endelig tør bokhandleren å kaste loss, og han legger ut på en reise oppover kanalene, mot hjertet av Provence. Med seg på reisen har han en ung og frustrert bestselgerforfatter som ikke greier å komme i gang med bok nummer to, samt to katter ved navn Kafka og Lindgren. Det blir en uforglemmelig reise både for vår venn Jean Perdu og for leseren.

Mine tanker om boka
Selv om den kanskje var til tider noe forutsigbar, var den allikevel en veldig sjarmerende bok. Jeg vil i tillegg tro at det er flere bokelskere som kanskje vil falle for den.

"Jeg har ofte lurt på hvorfor det ikke blir skrevet flere bøker om å leve. Alle kan dø. Men leve?"

No comments:

Post a Comment