Omtale; Blid er sommarnatta av Jógvan Isaksen

I forbindelse med Literary Voyage Around the World Reading Challenge (Færøyene), samt Cloak and Dagger Mystery Challenge, endte jeg opp med å lese krimromanen Blid er sommarnatta av Jógvan Isaksen. I dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Journalist Sonja Pætursdóttir blir funnen død ved foten av Stødlafjall. Politiet meiner det er eit uhell, men journalisten Hannis Martinsson, er ikkje så sikker. Da han kort etter finn Sonjas nære venn død, er han overtydd om at det er ein samanheng mellom dei to dødsfalla. Blid er sommarnatta er til nå kommen på dansk, islandsk, tysk, engelsk, og er også kjøpt for utgjeving på fransk og ungarsk. Jógvan Isaksen er mag. art. i nordisk litteratur, sidan 1986 lektor ved Københavns Universitet. Mangeårig forlagsredaktør og prisvinnande forfattar. Isaksen var hovudredaktør for tidsskriftet Nordisk Litteratur/Nordic Literature fra 2000. Han debuterte som krimforfattar i 1990. Frå færøysk ved Lars Moa.

Mine tanker om boka
Krimromanen var spennende nok, men det jeg likte mest ved den var at handlingen foregikk på Færøyene og at den hadde linker til andre verdenskrig, samt at boka var oversatt til nynorsk i stedet for bokmål.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge