Omtale; Jenta uten hud av Mads Peder Nordbo

(Inneholder affiliate linker)

I forbindelse med både Literary Voyage Around the World Reading Challenge (Grønland), Library Love Challenge og Cloak and Dagger Mystery Challenge, endte jeg opp med å lese krimromanen Jenta uten hud av Mads Peder Nordbo, som jeg lånte på biblioteket. I dag kommer omtalen av romanen.

Beskrivelse fra forlaget
Om ondskap, familier og årsaker til å drepe. Matthew Cave er en dansk journalist i slutten av tjueårene. Han har mistet livsgnisten etter at hans samboer og deres ufødte barn døde i en trafikkulykke. Flukten fra virkeligheten har drevet ham til Nuuk, Grønland. Det eneste sporet han har etter sin amerikanske far, er et tjue år gammelt postkort, som faren sendte fra Thulebasen før han forsvant. Matthew har fått jobb i den lokale avisen, og blir sendt til kanten av innlandsisen for å dekke oppdagelsen av en mumifisert viking. Alt tyder på en verdenssensasjon, og det lille samfunnet holder pusten av spenning. Men kaoset bryter løs da mumien forsvinner og politimannen som sto vakt, blir funnet drept. Matthew kommer på sporet av fire identiske drap i 1973, som har forbindelse til to elleve år gamle jenter som sporløst forsvant. Alle sakene har tydeligvis noe med hverandre å gjøre, og Matthews etterforskning skaper snart problemer for ham. Den eneste han tør å stole på, er en ung grønlandsk kvinne, som akkurat er løslatt etter å ha sonet tolv år i fengsel for å ha drept sin egen far. Jenta uten hud er en krim fra Grønland som har vakt internasjonal oppsikt.

Mine tanker om boka
Jenta uten hud er en sånn bok som jeg slukte i løpet av en kveld, såpass spennende var den. Den er til tider noe grotesk, men allikevel fascinerende. Jeg fikk også sansen for enkelte av karakterene i boka, blant annet Matthew. I tillegg fikk jeg følelsen av at landskapet og settingen til en viss grad forsterket følelsen av det uhyggelige i boka, og forfatteren klarte fint å beskrive naturen og menneskene.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge