Omtale; Charlotte av David Foenkinos

(Dette innlegget inneholder affiliate linker.)

For en liten stund tilbake var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av boka Charlotte av David Foenkinos fra forlaget og nå kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
«Hun er vant til å skjule skrammene. 
Også de ferskeste, de som svir mest. Hun vet bedre enn noen annen hvordan man tildekker smerten. Vant til at lidelsene kommer på rekke og rad.» 

I denne romanen beskriver David Foenkinos det vakre og tragiske livet til den tysk-jødiske kunstmaleren Charlotte Salomon. 


Charlotte vokser opp i Berlin i mellomkrigstiden. Med sitt spesielle kunstneriske talent blir hun 1936 den eneste jøden som får dispensasjon til å gå på Kunstakademiet. Samtidig møter hun sitt livs kjærlighet, den flyktige og ustadige Alfred. Forfølgelse og usikkerhet gjør at Charlotte blir tvunget til å forlate familien og Alfred og flykte til Frankrike. Det er her hun maler historien sin inn i et livsverk på mange hundre malerier, og det er gjennom kunsten hun finner styrke og trøst til å klare hverdagen. 

Charlotte er en roman om et eksepsjonelt liv, et uvanlig talent og et geni, om en families mørke hemmeligheter, forfølgelse, kjærlighet, kunst og besettelse.


Mine tanker om boka
Boka har noe lyrisk over seg, noe som gjorde at det var veldig kjekt å lese den, men følte den var i krysningspunktet mellom roman og biografi. Om ikke annet blir en til en viss grad kjent med Charlotte Salomon, i den grad en kan det med en roman.


Maleriet Kristallnacht, via Wikipedia

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge