Omtale; Ødemark av Stina Jackson

For en liten stund siden leste jeg krimromanen Ødemark av Stina Jackson og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Liv har drømt om å forlate bygda Ødemark i hele sitt liv. Men hun bor fortsatt i det slitte huset med sin gamle far, Vidar, og tenåringssønnen Simon. Liv arbeider på stedets eneste bensinstasjon og føler blikkene fra naboer og alle kundene som er innom. Alle lurer på hvorfor hun har blitt hjemme hos sin far, som det ryktes er en veldig rik mann fra penger han har tjent på kjøp og salg av skog. Han bruker ikke penger på noe som helst, minst av alt på familien sin, som han holder i et jerngrep.

Enkelte tenker at han kan være et lett bytte, og det går rykter om at han har gjemt hele formuen hjemme i huset. Så skjer et drap.

Ødemark er en spenningsroman om menneskers tilhørighet til hverandre og stedet der de er vokst opp, hvor sterke båndene kan være, og hvor vanskelig det kan være å bryte opp.

Mine tanker om boka
For min del, følte jeg at boka var vel så atmosfærisk, om ikke enda mer, enn akkurat "bare" en krimroman. Det var noe med beskrivelsene og hvor tett innpå en kommer noen av karakterene, i tillegg til den følelsen av at "alle kjenner alle" og maktesløsheten en føler på når en har lyst til å komme seg vekk, men sliter med muligheten til å få det til. Boka var definitivt velskrevet og verdt å lese.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge