Omtale; Uvigslet jord av Agnes Lovise Matre

For en liten stund tilbake fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av krimromanen Uvigslet jord av Agnes Lovise Matre fra forlaget. Nå har jeg til slutt lest boka og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Det gjemmer seg langt mer enn kravlende insekter og mark under svart jord.

Under hagearbeid på Vavollen i Øystese blir levningene av en tenåring funnet i jorden, en ung gutt som aldri er blitt meldt savnet. Etterforskningen av drapet avdekker lag på lag av skyld, skam og unnfallenhet, og truer med å avsløre hemmeligheter som kan få voldsomme konsekvenser for mange i den lille bygda.
Lensmann Bengt Alvsaker må grave dypt i bygdas ugjerninger og utbredte fordommer for å finne ut av sannheten om hva som skjedde, den gang for tretti år siden.

Dette er tredje bok i krimserien om lensmann Bengt Alvsaker og hans team i Hardanger.

Mine tanker om boka
Uvigslet jord er en av de krimbøkene som tar opp tema som homofobi, hvordan det er å være skeiv ute på landet/i bygda, samt det berømte bygdedyret, og hvordan et sammensurium av dette potensielt kan ødelegge. Plottet har et visst tempo over seg, uten at det går så fort at en nærmest mister pusten, og det var flere av karakterene jeg definitivt hadde sansen for.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge