Omtale; Forsvunnet (Cold Case #1) av Tina Frennstedt

For en god stund siden var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av krimromanen Forsvunnet (Cold Case #1) av Tina Frennstedt fra forlaget. Nå har jeg lest boka og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
1992. En 19 år gamle kvinne forsvant en natt på Österlen. Saken ble aldri løst. 16 år senere herjer en serievoldtektsmann i Malmö. I begynnelsen famler politiet i mørket, men DNA-spor peker mot den gamle forsvinningssaken. Tess Hjalmarsson, kriminalinspektør og sjef for Skånes Cold Case-gruppe, tar saken. Hun brenner for uoppklarte saker, ikke minst for å kunne gi de pårørende svar på hva som skjedde. På hjemmefronten sliter hun med savn etter sin eksdame, en sjalu samboer og barnelengsel. Tilværelsen kompliseres ytterligere når hun havner midt i et grusomt katt-og-mus-spill som voldektsmannen driver med politiet. Og han har Tess i siktet. Boken er inspirert av virkelige hendelser som utspilte seg i Malmö og Skåne i 1992.

Mine tanker om boka
Selv om boka blant annet omhandler "cold cases", er den langt fra treigere enn frossen sirup. Forsvunnet er fengslende, med levende karakterer, spennende plott, virkelighetsnært og troverdig. Forsvunnet har i tillegg en lesbisk hovedperson, samt en pirker borti vold i nære relasjoner i likekjønnede forhold, noe som sjeldent blir snakket om.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge