Omtale; En studie i rødt av Sir Arthur Conan Doyle

For en stund siden endte jeg opp med å lese klassikeren En studie i rødt av Sir Arthur Conan Doyle og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Et historisk møte finner sted, mellom en krigsskadet militærlege og en ung kjemistudent. Fra neste dag deler de leilighet i 221B Baker Street. Men etter som tiden går får dr. Watson et problem: Hvem er egentlig denne merkelige Sherlock Holmes? Han skal snart få svaret. Med en død mann i et forlatt hus og en innskrift i blod på veggen starter det mest berømte kompaniskap i kriminallitteraturen. Og med dette begynner også karrieren til tidenes største detektiv.

Mine tanker om boka
Det finnes grunner til hvorfor Sherlock Holmes bøkene har blitt såpass kjente og kjære klassikere. Ikke bare på grunn av karakterene, som i og for seg er såpass spesielle, men også på grunn av skrivestilen til forfatteren, språket og de ofte fantastiske beskrivelsene. Det finnes kanskje Sherlock Holmes-bøker som er hakket bedre enn denne, men den er allikevel veldig bra. I tillegg forteller jo dette om begynnelsen på samarbeidet mellom Sherlock Holmes og Dr. Watson.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge