Omtale; Under samme sol av Gry Strømme

I fjor var jeg såpass heldig at jeg mottok et leseeksemplar av debutromanen Under samme sol skrevet av Gry Strømme. Nå har jeg lest den og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Den hardtarbeidende idealisten Rebecca Holmestrand har ofret forholdet til datteren for å gi alt i FN-jobben der hun leder et prosjekt for å straffeforfølge voldtekt i krig.
April har i mange år forsøkt å få et nært forhold til moren, men nå tvinger et oppgjør seg frem. Hun vil vite hvorfor moren har valgt som hun har gjort. Hun vil vite hvem som er hennes far.
Den verdenskjente forfatteren Alvaro Aingeru har skrivesperre, og søker Rebeccas tilgivelse for en hendelse i fortiden.

I Under samme sol flettes disse tre menneskenes skjebner sammen – sett i lys av større temaer som krig, konflikt, traumer og tilhørighet. Karakterene i romanen må jobbe hardt gjennom hele historien for å finne nytt håp og komme nærmere hverandre.

Mine tanker om boka
For min del var det en helt grei debutroman om viktige tema og med interessante karakterer. Flere historier flettes sammen til en større, noe som i begynnelsen kunne virke noe forvirrende, men det gav mening etter hvert. Det er ikke det at det er nødvendigvis noe galt med boka som sådan, men jeg føler den kunne vært bittelitt bedre.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge