Omtale; Leselyst - om bøker, liv og litteratur av Tone Selboe

Etter å ha lest litt om boka Leselyst - om bøker, liv og litteratur av Tone Selboe på nettet, endte jeg opp med å låne den på biblioteket og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
En bok for alle som er glad i å lese, og som sier noe om hva som skjer når vi leser.

«Hvorfor leser vi? Spørsmålet har like mange svar som det har lesere: Vi leser for bekreftelse og for motstand, for nytelse og for lærdom, for atspredelse og av kjedsomhet, for å lære og for å slippe å lære, for å finne oss selv og for å komme bort fra oss selv, for å glemme og for å huske.»

"Leselyst" springer ut av kjærlighet til litteraturen. Boka beskriver hvordan lesere blir rystet, oppslukt og berørt av litteratur. Den spør hva som skjer når vi leser, og forteller om litteraturens betydning for hvordan vi lever og tenker. Hvorfor oppleves det å lese som en livsnødvendighet? Kjærligheten til litteratur er ingen ensom kjærlighet; tvert imot blir den som leser innlemmet i et fellesskap av andre lesere.

Boka er en hyllest til litteraturen og er tilegnet alle som leser, uansett situasjon eller bakgrunn.

Mine tanker om boka
Leselyst er en sjarmerende bok, spesielt for oss som er bokormer. Den er relativt lettlest og har korte kapitler, så det tar ikke lange stunden å lese denne. 

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge