Omtale; Postflyet av Antoine de Saint-Exupéry

Jeg har hatt Postflyet av Antoine de Saint-Exupéry i hylla en stund og klarte til slutt å somle meg til å lese den. I dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Jon O. Lorentzen har oversatt «Courrier sud» - «Postflyet» - som er den franske flygeren og forfatteren Antoine de Saint-Exupéry første roman, utgitt i 1929. Romanen ble umiddelbart en suksess og solgte i over to millioner eksemplarer. Hans forfatterskap - og da særlig barneboken "Le petit Prince" (1943) oversatt til over 250 språk og til norsk av Inger Hagerup, "Den lille prinsen" (1962) - gjorde ham til nasjonalhelt i Frankrike. I romanen «Courrier sud» ser Saint-Exupéry tilværelsen i fugleperspektiv, med døden tett på. Vi får ta del i pionérflygernes enorme innsats og risiko, og hvordan mange av dem omkom i flystyrt på grunn av motorhavari og dårlig vær. Antoine de Saint-Exupéry forsvant under et rekognoseringstokt for de allierte under den 2. Verdenskrig. I fransk litteratur er «Courrier sud» omtalt som lyrisk dokumentarisme.

Mine tanker om boka
Postflyet er en filosofisk bok om livet og døden. Den er kanskje ikke alltid like lett å lese, men en burde ikke skygge unna av den grunn. Forfatteren er kanskje mest kjent for Den lille prinsen og jeg synes Postflyet fortjener litt mer oppmerksomhet.

Comments

Popular posts from this blog

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge