Omtale; Mercedes-snittet av Anne Mette Hancock

For lenge siden fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av krimromanen Mercedes-snittet av Anne Mette Hancock fra forlaget. Nå har jeg lest boka og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
En nervepirrende psykologisk krim om hevn, synsbedrag og arr i hjertet. En gutt er forsvunnet fra skolen Lukas ser ut til å ha forsvunnet i løse luften. I skolegården møter journalisten Heloise Kaldan sin nære venn og etterforsker Erik Schäfer. Lukas mobil blir funnet, og viser at gutten var besatt av pareidoli: et fenomen der man ser mønstre i tilfeldige ting. Særlig et foto av en låvedør, som ligner et ansikt, blir interessant i etterforskningen. Er det her Lukas er? Heloise blir beordret til å stoppe en artikkel om soldater som er rammet av posttraumatisk stresslidelse for å dekke saken om den forsvunne gutten. Men da det dukker opp fakta i Lukas-etterforskingen som peker i retning av traumatiserte soldater, trenger Schäfer hjelp fra Heloise for å finne vei i virvaret av spor som finnes. Mercedes-snittet er andre bok i krimserien om Kaldan og Schäfer. Les også Likblomsten.

Mine tanker om boka
Mercedes-snittet er en oppslukende krim som engasjerer. En bør av og til ha tunga rett i kjeften da det er tidvis mye som skjer. I tillegg er karakterene komplekse, spesielt Heloise og Schäfer.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge