Omtale; Okkupert - de fem lengste årene i Norges historie av Bjørn Are Godøy

For noen måneder siden var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av boka Okkupert - de fem lengste årene i Norges historie av Bjørn Are Godøy og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
I løpet av de siste 30 årene har det kommet frem mye ny informasjon om Norge under andre verdenskrig. Alle nordmenn var ikke helter, og ikke alle tyskere var rabiate nazister. I denne boken skal vi oppleve okkupasjonen, møte mennesker over hele landet og forsøke å forstå hvordan de reagerte på det som skjedde med dem. Noen gikk gjennom ekstreme påkjenninger. For andre var krigen en endeløs rekke av grå hverdager. Begge delene hører med i historien om Norge under andre verdenskrig.

Mine tanker om boka
Det er tydelig at forfatteren har gjort en haug med research da han skrev boka, siden den går temmelig grundig til verks. Okkupert får frem en del av de små nyansene som ikke alltid kommer frem i andre bøker, samt en får et greit overblikk. Det kan kanskje være litt greit å kunne litt om andre verdenskrig før en leser boka, men på den annen side er det vel lite sannsynlig at folk uten interesse for andre verdenskrig plukker den opp.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2021 Diversity Reading Challenge

Let's Talk Bookish; Are Big TBR's A Result Of Abibliophobia?

Review; A Christmas Carol by Philip Gooden and Charles Dickens