Omtale; Det jeg skulle ha sagt - håndbok mot seksuell trakassering av Anja Sletteland og Hannah Helseth

Siden jeg er interessert i feministisk litteratur, endte jeg opp med å låne boka Det jeg skulle ha sagt - håndbok mot seksuell trakassering av Anja Sletteland og Hannah Helseth på biblioteket for en liten stund tilbake. I dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Uten å gi hverandre en viss tabbekvote, kan vi legge ned samfunnet. Men det betyr ikke at noen skal finne seg i seksuell trakassering.

Hvor går grensen mellom flørting og trakassering? Hvorfor er det så vanskelig å si ifra? Hvordan kan man forebygge problemet på arbeidsplassen eller skolen, og begrense skaden når den først har skjedd?

Det jeg skulle sagt er håndboken som rydder opp i debatten etter #metoo og som gir konkrete svar på kompliserte spørsmål.

Mine tanker om boka
"Det jeg skulle ha sagt" går i dybden på hva seksuell trakassering er og gir et bra overblikk, samt den er en bok som bør leses, ikke bare i kjølvannet av #metoo, men på generelt basis for å forstå hva det er. I tillegg får boka frem poenget om at selv om kvinner sier ifra, er det ikke alltid noe som blir gjort med det.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2021 Diversity Reading Challenge

Review; A Christmas Carol by Philip Gooden and Charles Dickens

Announcing the Autumn Reading Challenge 2020