Omtale; Bieffekten - alt du vil vite om bienes forunderlige verden av Sarah Hambro

For evigheter siden var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av boka Bieffekten - alt du vil vite om bienes forunderlige verden av Sarah Hambro fra forlaget. Nå har jeg lest boka og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Bli med inn i bienes gåtefulle og forunderlige univers og se hele verden i et nytt perspektiv. Bli med inn i den mørke, hemmelighetsfulle bikuben, og les hvordan disse bittesmå, stripete, flittige organiserer sine liv i et samfunn med avansert arbeidsdeling, med en dronning som regent. Dette er ikke en bok om birøkt, men en bok for alle som ønsker å forstå hvorfor disse honningsankerne er så viktige for oss, og har blitt selve symbolet på alle pollinatorers utfordringer i vår tid.

I Bieffekten forteller Sarah Hambro bienes historie, men også vår egen kulturhistorie sett gjennom biene. Her skildrer hun bidronningens elleville bryllupsflukt og den mystiske biedansen. Hun møter musikeren som ble dronning-avler, legen som kurerer sår med honning og sommelieren som utforsker honningens mange smaksnyanser. Her følger vi forskeren i monokulturer tømt for bier, og den kommunale naturforvalteren som planter blomsterenger.

Boka er også drysset med fakta-og intervjustoff, bie-filosofi og historie og ikke minst, hva vi kan gjøre for å hjelpe dem og bidra til å skape mer bievennlige omgivelser.

Mine tanker om boka
Bieffekten var en fascinerende bok å lese, siden en får lære mer om biene, både rent vitenskapelig og historisk. Det er også flere fine fotografier i boka, som gjør det enda kjekkere.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge