Omtale; Mississippis døtre av Deborah Johnson

For en stund tilbake leste jeg romanen Mississippis døtre av Deborah Johnson og i dag kommer til slutt omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
New York 1945. Regina Mary Robichard har hele livet opplevd urettferdighet. Hun er blitt behandlet som annenrangs, fordi hun er kvinne, svart og jurist - et yrke som er upassende for henne. Drømmen om rettferdighet og jevnbyrdighet brenner i hjertet hennes. Men kampen for likhet står på stedet hvil, inntil en sak dukker opp som snur tilværelsen hennes opp ned.Saken dreier seg om drapet på en høyt dekorert, svart krigshelt. På vei hjem etter lang tjeneste i den annen verdenskrig, nekter løytnant John Howard Wilson å oppgi bussetet sitt til hvite, tyske krigsfanger som går på ved en fangeleir i Mississippi. John Howard Wilson blir dratt av bussen og drept. En hvit storjury dømmer drapet til å være en ulykke. Ingen straffes.
Regina Mary Robichard må reise til Mississippi og etterforske drapet, for å hjelpe de etterlatte å oppnå rettferdighet. En dramatisk, vakker og fargesterk roman om håpet om likhet og brorskap, om å ha mot til å kjempe om de evige båndene som binder oss sammen.

Mine tanker om boka
Det er en bok som tidvis er hjerteskjærende, gjør en forbannet og håpefull om en annen, spesielt med tanke på hvordan svarte ble behandlet. Og det er kanskje nettopp derfor en bør lese boka, fordi en ikke bør lukke øynene for slik oppførsel.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge