Omtale; Bokhandleren på Grønland - meningers mot mellom to kulturer av Liv Hilde Boe

For en liten stund siden leste jeg boka Bokhandleren på Grønland - meningers mot mellom to kulturer av Liv Hilde Boe som jeg hadde lånt på biblioteket. I  dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Muhammad Anwar Soofi kom til Norge i 1974. Han hadde en høy utdannelse fra Pakistan, men har jobbet på gulvet hele sitt norske liv. Nå driver han en liten bokhandel på Grønland.

Soofi har en litt annen stemme enn mange av første- og andregenerasjons innvandrere som gjør seg gjeldende i norsk offentlighet, men kanskje nettopp derfor er han viktig å lytte til. Han forteller usedvanlig åpent om sitt liv i Pakistan og Norge, om sine erfaringer og sine tanker om det å være tokulturell i Norge. Han har engasjert seg kraftig i norsk-pakistansk foreningsliv, der han iblant har høstet storm for sine synspunkter.

Soofi er en av våre mange nye landsmenn, og hans barn og barnebarn er borgere av framtidens norske samfunn. Men hva vil det si å være norsk i dag? Denne boka gir viktige innspill til en debatt om det norske.

Liv Hilde Boe er etnolog og tidligere førstekonservator ved Norsk Folkemuseum. Hun ble kjent med Soofi i forbindelse med dokumentasjonsprosjektet "Norsk i går, i dag, i morgen".

Mine tanker om boka
Bokhandleren på Grønland var en tankevekkende bok om å være innvandrer, spesielt på 70-tallet da Norge var adskillig mindre flerkulturelt enn i dag. Det er en bok som bør leses for å få et større, og potensielt annerledes, perspektiv på ting fordi media (TV, aviser, etc) forteller ikke alltid den fulle og hele sannheten.

Det var forøvrig et dikt i boka jeg definitivt hadde sansen for, som  jeg tror mange burde lese.

Comments

Popular posts from this blog

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge