Omtale; Oppdrag Odin av James Holland

(Inneholder affiliate linker)

Tatt i betraktning at jeg har en interesse for andre verdenskrig, samt har falt for forfatteren og historikeren James Holland, endte jeg opp med å lese Oppdrag Odin for en liten stund tilbake. I dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
APRIL 1940. NAZI-TYSKLAND HAR INVADERT NORGE. Tre offiserer i Kongens Garde flykter nordover fra de fremrykkende tyske styrkene. De har kun ett oppdrag: å redde vitenskapsmannen Hening Sandvold. Blir Sandvold tatt av nazistene, kan det svekke de allierte. Den eneste militære styrken som kan hjelpe Sandvold med flukten videre, er den dårlig utstyrte troppen i Brigade 148, ledet av sersjant Jack Tanner. Som følge av den britiske tilbaketrekningen fra Lillehammer, blir Tanner og hans lag isolert i de norske fjellene. De jages dag og natt av de militært overlegne tyske troppene, og for å riste de av seg må Tanner gjøre det beste ut av sine slitne menn. Han vet han ikke kan svikte. Sandvold sitter på en hemmelighet av vital betydning som kan endre hele utfallet av krigen. Forfatteren og historikeren James Holland kombinerer historisk nøyaktighet med en realistisk og underholdende fortelling. Oppdrag Odin er en roman fra annen verdenskrig - full av historiske fakta og den første romanen i en serie om sersjant Jack Tanner.

Mine tanker om romanen
Selv om James Holland har gått i dybden for å få ting så historisk nøyaktig som mulig, likte jeg The Burning Blue og A Pair of Silver Wings litt bedre. Ikke at Oppdrag Odin nødvendigvis var en dårlig bok, men når jeg har blitt vant med å lese James Holland på engelsk, samt høre han snakke engelsk i forskjellige dokumentarer, følte jeg at det var noe "feil" (men det har mer med vane enn kvalitet). I tillegg følte jeg at det til en viss grad var noen løse tråder i den noe brå avslutningen. Jeg kommer nok til å lese resten av serien, men jeg skal kjøpe de på engelsk, da det norske forlaget har oversatt bare de to første av i alt fem bøker.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge