Omtale; Forsvinningen av Frode Granhus

Tatt i betraktning at jeg deltar i Cloak and Dagger Mystery Challenge, endte jeg opp med å lese Forsvinningen av Frode Granhus, som jeg fikk tilsendt som leseeksemplar fra forlaget. I dag kommer omtalen av romanen.

Beskrivelse fra forlaget
Begynnende høst i Reine. Rino Carlsen finpusser på oppsigelsen da meldingen kommer: En naken, blodig mann er funnet fastlenket til båsen i et falleferdig fjøs, med en metallring rundt halsen. På veggen står det skrevet: «Den som kunne ha forhindret». Rino og aspiranten Curt ser saken i sammenheng med en tjuefem år gammel dyremishandlingssak. Alt tyder på et gjengjeldelsesmotiv. Parallelt: Den pensjonerte lensmannen Berger Falch leter fram dokumentene i en forsvinningssak fra 1972, som har naget ham i alle år. På selveste 17. mai forsvant en 11 år gammel, syklig jente fra hjemmet. Etterforskningen konkluderte med at hun hadde tatt seg ned til sjøen og druknet. Men hun ble aldri funnet. Nå som hjertet og hukommelsen er i ferd med å svikte, haster det for Falch å få visshet om hva som skjedde med henne. Så dukker det opp flere saker. Frode Granhus (f. 1965, d. 2017) debuterte med den kritikerroste krimromanen Hevneren i 2003. I 2010 kom Malstrømmen, som har fått strålende anmeldelser her hjemme og er solgt til ni land. Senere er det kommet ytterligere fire krimromaner fra Lofotkrimmens mester to av dem er nominert til Bokhandlerprisen, en til Rivertonprisen og en til Brageprisen. Granhus jobbet i mange år som rådgiver i NAV og bodde på Leknes i Lofoten med samboeren og datteren deres. Han døde i september 2017.

Mine tanker om boka
Det var spennende hvordan de to parallelle historiene hang sammen, noe som gjorde at spenningen var større, spesielt med tanke på slutten av boka. En får derimot ikke vite hva som vil skje videre med Rino Carlsen, da forfatteren dessverre døde i fjor.

Comments

  1. Jeg har virkelig likt Frode Granhus' krimbøker. Det er fryktelig trist at han er død og det ikke kommer flere.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tror nok vi er en del som har hatt sansen for bøkene hans og synes det er trist at han er død.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge