Omtale; Leserne i Broken Wheel anbefaler av Katarina Bivald

Da jeg for en god stund siden kom over romanen Leserne i Broken Wheel anbefaler av Katarina Bivald på Løvås, motstod jeg ikke fristelsen. Nå har jeg lest boka og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Feelgoodperle fra ung svensk debutant.

Alt begynner med en brevveksling mellom to vidt forskjellige kvinner, 28 år gamle Sara Lindqvist fra Haninge utenfor Stockholm og 65 år gamle Amy Harris fra Broken Wheel i Iowa. Etter to års utveksling av bøker, brev og tanker om litteraturen og livet bestemmer Sara seg for å besøke Amy. Men da hun kommer til Broken Wheel, er Amy død.Sara står på gaten i liten by in the middle of nowhere. Men der finnes selvsagt også menneskene som Amy har skrevet om. Og de eksentriske innbyggerne i Broken Wheel har ikke noe annet valg enn å ta hånd om den forvirrede svenske turisten. Sara bestemmer seg for å bli, og for første gang i sitt liv får hun virkelige venner - til forskjell fra Mr. Darcy og Bridget Jones - som hjelper henne med å starte en bokhandel med Amys etterlatte bøker.Både Sara og byen livner til, nye og uventede kjærlighetspar dannes, og verken Sara eller innbyggerne tør tenke tanken på at hun snart skal hjem. Da hennes tomånedersvisum nesten har rent ut, får innbyggerne i Broken Wheel en ravgal, fantastisk idé...Leserne i Broken Wheel anbefaler er en romantisk og humoristisk feelgoodroman om vennskapets kraft, kjærlighet til bøker - og om å finne sin plass i tilværelsen."Hun hadde alltid syntes at høstluft og bøker passet sammen, at begge deler på et vis hørte sammen med pledd, gode lenestoler og store kopper kaffe eller te, og aldri hadde vært tydeligere enn her i hennes helt egne bokhandel."

Mine tanker om boka
Selv om boka definitivt var sjarmerende, følte jeg at en del av karakterene var noe en-dimensjonale og manglet dybde. I tillegg ville jeg likt å bli mer kjent med Amy. Det som gjør at jeg allikevel hadde litt sansen for boka var alle referansene til andre bøker, samt flere bok-relaterte scener, som den i bokhandelen når Sara leser i flere timer og folk i Broken Wheel samler seg utenfor for å se henne lese. Leserne i Broken Wheel anbefaler hadde også flere fine sitater om bøker.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge