Omtale; Woman in Black av Susan Hill

I forbindelse med både Horror Reading Challenge og Women Challenge, endte jeg opp med å lese The Woman in Black av Susan Hill.*

Advokaten Arthur Kipps blir sendt av sjefen for firmaet for å bli med på begravelsen til Mrs Alice Drablow, den eneste personen som bor i Eel Marsh House, og han aner ingenting om de tragiske hemmelighetene som er gjemt i huset. Han får en følelse av at det er noe som ikke stemmer når han ser en mystisk kvinne kledd i svart i begravelsen, og Kipps blir ikke mindre urolig av at innbyggerne helst ikke vil snakke om den svartkledde kvinnen og hennes forferdelige formål.

Noe av det som gjør boka noe skummel er ikke nødvendigvis handlingen i seg selv (selv om den kan være skummel nok), men de detaljrike beskrivelsene som Hill har i boka, som gjør at en nærmest kan lukte omgivelsene hun forteller om i boka. The Woman in Black burde nærmest vært pensum hvis en tenker på studie i hvordan skape stemning med beskrivelser.

Boka har forøvrig blitt filmatisert et par ganger og her er forresten en av trailerne til filmatiseringen hvor Daniel Radcliffe spiller Arthur Kipps.

*Dette er en affiliate link, så hvis du tilfeldigvis handler på Book Depository via den linken, kan det hende at jeg får noen kroner for det.

Comments

  1. Denne har jeg også lest, tror jeg har den i hyllen, likte den godt. Ønsker deg en fin nyttårsfeiring!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha en fin nyttårsfeiring du også, og et godt nytt år. :-)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana