Omtale; The Last Brother av Nathacha Appanah

I forbindelse med både Africa Reading Challenge og Women Reading Challenge, endte jeg opp med å lese The Last Brother* av Nathacha Appanah, noe som også gjorde at jeg kunne krysse av Mauritius med tanke på "Land i verden"-prosjektet mitt.

Det er slutten av 1944 og ni år gamle Raj aner fint lite om hendelsene i resten av verden med tanke på andre verdenskrig. På Mauritius, der han bor sammen med resten av familien, er det nok å slite med. Etter Raj blir banket opp, blir han innlagt på sykehuset i fengselet der faren jobber, og han blir kjent med David som er cirka like gammel som han selv. David er en av flere jødiske flyktninger som forsøkte å komme seg til Palestina, men ble nektet adgang og ble dermed sendt til Mauritius.

The Last Brother er en bra skrevet bok, selv om den er noe trist lesing til tider. I tillegg visste jeg nærmest ingenting om linken mellom andre verdenskrig og Mauritius, så jeg endte opp med å lete opp litt informasjon om det (denne Wikipedia-siden forteller litt om det). The Last Brother er som sagt noe småtrist lesing til tider, men på grunn av tematikken er den definitivt verdt å bruke tid på og lese.

*Dette er en affiliate link, så hvis du tilfeldigvis handler på Book Depository via den, kan det hende at jeg får penger for det.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge