Omtale; Mat på bålet av Kirsten Winge og Arne Nohr

For en liten stund siden var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av boka Mat på bålet av Kirsten Winge og Arne Nohr i posten fra forlaget. Jeg leste den kort tid etter og i dag kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Denne nye boka er ment som en inspirasjon for alle som vil finne hygge og trivsel rundt bålet. Her finner du en mengde tips for sikker og effektiv bruk av bål og bålglør som varmekilde for matlaging. Boken inneholder 30 matoppskrifter med fremgangsmåte og illustrasjoner. Det er noe for enhver smak, og det presenteres retter av både grønnsaker, frukt, kjøtt, fisk og bakverk. Kokeredskapene spenner fra panne, kjele, gryte og vaffeljern til steiking på skiferhelle. Bruk av kokegrop vises med gode illustrasjoner steg for steg fra du tar spaden fatt til maten er klar. Uerfarne bålfyrere vil finne mange gode råd om valg og organisering av bålplass. Lover, regler og praktiske tips om fyring har sin naturlige plass. De mer erfarne vil gledes over nye kokketips og oppskrifter som skaper matglede ved bålet. Det er flere hundre tusen år siden våre forfedre lærte seg å bruke ild, og det var lenge en forutsetning for overlevelse. Selv om bålet i dag har en langt mindre betydning for de fleste av oss, kan vi allikevel fort bli enige om at synet av og varmen fra bålet gir en egen sinnsro og stemning. Om flammene kommer fra bålpanna på uteplassen, eller fra et tyribål langt til skogs, oppleves det aller best når ilden samtidig bidrar til varm mat!

Mine tanker om boka
Det er en liten og hendig bok som passer godt for de som liker å gå på langturer og/eller sove i naturen og laget mat på bål. Den er oppdelt i kategorier som gjør det lett å finne frem, samt boka er spiralbundet og har laminerte sider som gjør den temmelig brukervennlig for å ta med seg ut i skog og mark. Selv om det bare er 30 oppskrifter i boka, er det nok variasjon til at en sikkert kan få til en tre-retters middag ved bålet med litt planlegging og kreativitet.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge